Thursday, June 16, 2011

Slankekur kostplan til vægttab – kalorietælling og energiberegning

Er det nu du skal af med den smule ekstra der er kommet på sidebenene? Leder du efter en slankekur kostplan der kan hjælpe dig med at spise fornuftigt og tabe dig?

Det er en rigtigt god ide at finde eller få lavet en slankekur kostplan der tilfører færre kalorier end du brænder af, men du skal samtidigt være opmærksom på at hvis du ikke ønsker at tage det hele på igen, er du nødt til at finde ud af at gennemgå en livsstilsændring for at holde dig fra at falde tilbage i de samme vaner som før din slankekur.
Stop med at spise mere end du forbrænder, og sørg for at få motion, om ikke dagligt så i hvert fald oftere end du ikke gør, altså mindst 4 dage om ugen for at holde kroppen i nogenlunde form.

En sådan livsstil, hvis du kan holde fast i den i starten, vil med tiden blive helt rar og føles helt naturligt. For at tabe de overflødige kilo, kræves udover en slankekur kostplan, en stærk vilje, og en decideret plan du kan følge - ville være en rigtigt god ide.

Din slankekur kostplan, skal være nem at gå til, og ikke overlade for meget til dine egne vurderinger. Hvis kostplanen er for indviklet, og der er for meget man selv skal regne ud, er risikoen for at man begår fejl, samt risikoen for at man mister interessen fordi det virker for besværligt og føles en smule usikkert, ret så stor en risiko.

Hvis du selv udarbejder din egen kostplan til vægttab, skal du være opmærksom på mængden af kalorier i kosten, og planlægge det sådan at du indtager færre kalorier end du forbrænder. På den måde ”garanterer” du at du taber dig. Normalt forbrænder vi meget forskelligt, alt efter alder, vægt højde og aktivitetsniveau. Men som udgangspunkt kan du med en jævn træningsindsats satse på at du forbrænder 1800-2500 kalorier på en dag, så en kost indeholdende færre kalorier skulle give kroppen behov for at begynde at forbrænde det overskydende fedt.

Det er selvsagt vigtigt at du beregner dit eget energiforbrug lidt mere præcist, og det kan du gøre flere steder. Jeg vil anbefale denne energibregner: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/
Den er måske ikke perfekt, men den giver en ret god vurdering af dit energiforbrug i løbet af en given dag.

Det har ikke umiddelbart været nemt at finde en online kalorietæller der er gratis at bruge, men der er mange sites der udbyder en sådan, hvis du ikke er bange for at betale for den.
Bare søg i google her: http://lmgtfy.com/?q=online+kaloriet%C3%A6ller

Med disse 2 redskaber, og en dedikation til at holde styr på dine kalorier, skulle du være godt rustet til at komme videre med din slankekur kostplan.

No comments:

Post a Comment